Nieuws
20 november 2012 - Ron Smeets

Microsoft wist dat de Kin's slecht waren

In 2010 presenteerde Microsoft de Kin One en de Kin Two. Twee 'social media' smartphones die volgens Microsoft een deel van deze wereld zouden gaan veroveren. Echter, in de wetenschap dat men toen al volop bezig was met de ontwikkeling van Windows Phone 7 werd het project kort daarna, in juli 2010, al weer de nek omgedraaid.

Microsoft besloot de twee Kin's toch (in een beperkt aantal landen) op de markt te brengen. Wired heeft nu, ruim twee en een half jaar later, enkele video's opgedoken waaruit blijkt dat Microsoft nog voor de lancering al wist dat de Kin One en Kin Two slechte toestellen waren. Kijk zelf maar.

De video's zijn afkomstig uit een 'intern' archief van Microsoft. Een bijzondere ontdekking van Wired.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.