Nieuws
04 augustus 2010 - Ron Smeets

Microsoft: "Windows Phone 7 in Oktober naar Europa"

Toen op 7 Oktober 2009 Windows Mobile 6.5 officieel werd geintroduceerd lieten de aanwezige lokale Microsoft medewerkers zich al ontvallen dat de volgende versie, Windows Phone 7 (die naam was toen natuurlijk nog niet bekend ;-)) precies een jaar later op de markt zou komen.

Natuurlijk komen dit soort voorspellingen en verwachte release data vaker niet uit dan wel, maar in het geval van Windows Phone 7 lijken de opmerkingen van vorig jaar aardig dicht bij de waarheid te komen.

Tijdens een presentatie, enkele dagen geleden, heeft COO Kevin Turner namelijk gezegd dat het zeer waarschijlijk is dat Windows Phone 7 vanaf Oktober in Europa op de markt gaat komen. Amerika volgt een maand later. Het zal mij benieuwen welke fabrikant het eerste Windows Phone 7 toestel in de winkels heeft liggen. Die race lijkt vooral te gaan tussen Samsung, LG en HTC, maar ook Asus en Dell werden onlangs officieel gepresenteerd als 'launch partners' van het nieuwe mobiele OS van Microsoft.

Hieronder kun je de video van (een deel van) de presentatie van Turner bekijken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.