Nieuws
05 oktober 2013 - Nichal Joosse

'Microsoft wil Windows Phone als optie op HTC-smartphones'

Microsoft heeft HTC benaderd met de vraag of het mogelijk is in de toekomst smartphones op de markt te brengen waarbij de gebruiker kan kiezen tussen Android en Windows Phone. Dit vertelden anonieme bronnen aan Bloomberg. Microsoft heeft HTC aangeboden om zo min mogelijk kosten te betalen aan licenties waardoor het mobiele besturingssysteem zo goed als gratis aangeboden kan worden op Android-toestellen. De gesprekken zouden nog in een beginfase zitten.

Afdelingsdirecteur Terry Myerson van Windows Phone zou al een bezoekje naar Taiwan hebben ingepland om het plan verder uit te lichten. CEO Steve Ballmer van Microsoft bracht afgelopen week al een bezoekje aan China om licentiedeals te sluiten met nieuwe partners, aangezien ze hopen dat andere fabrikanten nog steeds gebruik willen maken van Windows Phone nu de hardware-afdeling van Nokia overgenomen is door Microsoft.

HTC was overigens ook de eerste fabrikant die een toestel uitbracht met Windows Phone, maar was ook de eerste die een toestel verkocht met Android. HTC heeft echter al maanden geen Windows Phone-toestel meer uitgebracht. HTC verkeert de laatste tijd in zwaar weer door de forse concurrentie van Apple en Samsung, met de eerste kwartaalverlies ooit als gevolg. Of een dualboot zin zal hebben is nog maar de vraag. Het marktaandeel van Windows Phone in Europa is ongeveer 10 procent, maar in de Verenigde Staten is dit lager dan 3 procent.  

Over de auteur: Nichal Joosse