Nieuws
06 augustus 2014 - Ron Smeets

Microsoft wil ontslag Nokia arbeiders afkopen met Lumia 630

Onlangs werd bekend dat door fusie tussen Microsoft en Nokia zo'n 4.700 (van de in totaal 5.000) mederwerkers van een Chinese Nokia fabriek hun baan zullen kwijtraken. Het zal niemand verbazen dat deze mededeling voor de nodige onrust gezorgd heeft bij veel van de werknemers. Dat leidde afgelopen week tot protesten.

Microsoft probeert die protesten nu de kop in te drukken, en gelijktijdig de ontslagprocedure te versnellen, door iedere medewerker die vrijwillig accoord gaat met de ontslagvoorwaarden 'extra' te belonen met een fraaie Nokia Lumia 630.

Uhhmm... een toestel met een winkelwaarde van 150 Euro (in China kost die zelfs maar 100 Euro) dat door diezelfde medewerkers die nu ontslagen worden voor een paar cent per uur in elkaar gezet hebben. Op z'n minst een beetje vreemd. Om niet te zeggen ronduit schofterig. Een ander woord heb ik er eigenlijk niet voor. Microsoft zelf schaamt zich duidelijk niet voor dit gedrag aangezien het 'genereuze aanbod' gewoon intern via de mail verspreid is en op die manier ook in handen kwam van de lokale pers.

Bron: MarketWatch

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.