Geruchten
26 januari 2016 - Ron Smeets

Microsoft werkt aan een ingenieus touchscreen toetsenbord voor de iPhone 'Rond' design moet eenhandige bediening vergemakkelijken

Microsoft werkt momenteel aan een nieuw touchscreen toetsenbord dat door zijn 'ronde' design zeer geschikt zou moeten zijn voor eenhandige bediening op iPhones. Het was al bekend dat Microsoft's Word Flow toetsenbord app ook op iOS uitgerold gaat worden en die heeft ook al 'n éénhandige modus (zie afbeelding in header) maar die ziet er op het nieuwe toetsenbord duidelijk anders uit.

The Verge wist enkele kiekjes van de toetsenbord app in ontwikkeling te bemachtigen. Op een van deze afbeeldingen is het 'eenhandige' ontwerp te zien. De toetsen worden daarbij cirkelvormig onder en naast elkaar geplaatst. Afhankelijk van de gekozen handbediening (links of rechts) wordt het toetsenbord dan links- of rechtsonder in het scherm geprojecteerd. Het toestel kan vervolgens gemakkelijk met één hand vastgehouden worden terwijl de toetsen met de duim bediend worden. De toetsen kunnen vervolgens op de 'ouderwetse' manier ingetypt worden of door middel van te 'swypen'.

Hoe handig dit in de praktijk werkt zal moeten blijken maar het ziet er wel veelbelovend uit. Probeer het maar eens door je toestel met een hand vast te houden en dan je duim over het scherm te bewegen. Je 'bereikt' dan precies dat deel van het scherm waar in de onderstaande foto het toetsenbord te zien is. Laten we hopen dat Microsoft dit virtuele toetsenbord niet alleen naar Windows en iOS brengt maar ook Android niet vergeet. Doen ze dat wel, dan denk ik dat er heel snel ontwikkelaars de kop op steken die een variant op Microsoft's 'ronde' toetsenbord voor Android zullen maken... als ze er al niet mee bezig zijn ;)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.