Geruchten
01 oktober 2012 - Ron Smeets

Microsoft werkt aan een eigen 'Surface Phone'?

Chinese bronnen melden, niet voor het eerst, dat Microsoft zou werken aan een eigen Windows Phone (8) smartphone. Dit toestel zou onderdeel moeten gaan uitmaken van het 'Surface' merk van Microsoft. Dit zou dan een vergelijkbare toestelfamilie worden als de 'Android Puur' smartphones (Nexus serie) van Google.

Dat laatste lijkt op zich een prima idee wanneer Microsoft dan ook zou besluiten om de Surface toestellen als eerste uit te rusten met de nieuwste Windows Phone software (en features).

Van de andere kant heeft Microsoft natuurlijk een nauwe (ook financiële) band met Nokia. Hoe de Finnen hierop zouden reageren is nog maar de vraag, als zijn tenminste niet de makers van de Surface Phones blijken te zijn. Nokia werd onlangs door Microsoft al een beetje 'aan de kant gezet' door de aankondiging dat de eerste 'Windows Phone 8' branded toestellen (de 8X en 8S) in samenwerking met HTC gemaakt zijn.

Die beslissing (qua naamgeving) van Microsoft lijkt ook ietwat in strijd met de Chinese geruchten, maar je weet het natuurlijk nooit zeker. En de WP8X en 8S zijn natuurlijk formeel ook geen 'Windows Phone Puur' smartphones. Dat werd tijdens de lancering althans niet gemeld. Enfin, we zullen zien. Wat denken jullie? Zou een Windows Phone Puur toestel, ofwel de Microsoft Surface Phone, een goede stap zijn?

Bron (Chinees), Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.