Nieuws
24 oktober 2011 - Ron Smeets

Microsoft verdient nu aan 55% van alle Android toestellen

Het was al langer bekend dat Microsoft dankzij patenten en licenties daarvoor ook (goed) verdiend aan Android. Momenteel zijn de licentieovereenkomsten voor Android zelfs winstgevender dan Microsoft's eigen Windows Phone 7 OS.

Welnu, dit weekend heeft Microsoft een licentieovereenkomst gesloten met Compal en daarmee verdient de software gigant uit Redmond nu aan meer dan de helft van alle Android toestellen, wereldwijd.

Microsoft maakte dit bekend via haar Technet Blog. Tsja, Steve Ballmer mag dan wel zeggen dat hij niet enthousiast kan raken van Android, maar zijn CFO zal daar toch iets anders over denken ;-) Hieronder staat nog een aardige graphic van de licentie- en patentzaken die nog lopen (rode pijlen) of al afgerond zijn (groene pijlen). Daarbij is, in deze context, Microsoft als 'uitgangspunt gekozen, maar natuurlijk duikt de strijd tussen Apple en Samsung, Oracle en Google en HTC en Apple ook in deze grafiek weer op ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.