Nieuws
30 september 2011 - Ron Smeets

Microsoft verdient in 2012 ruim 326 miljoen Euro aan Android

Patenten kosten geld (de ontwikkeling van uitvindingen en het aanvragen van de patenten) en kunnen voor heel wat juridisch gehakketak zorgen. Maar je kunt er als bedrijf ook (fors) geld mee verdienen. Neem nou Microsoft. Het is al langer bekend dat de Amerikaanse software gigant geld verdiend aan patenten die gelicenceerd zijn aan diverse Android smartphone en tablet fabrikanten.

Goldman Sachs heeft nu becijferd dat die licenties Microsoft volgend jaar meer dan 326 miljoen Euro gaan opleveren (444 miljoen dollar).

Ok, het is een schatting want de analisten hebben geen precieze gegevens over de licentiebedragen, maar in hun berekeningen gaan ze er van uit dat Microsoft zo'n 3 tot 6 dollar per Android toestel (smartphones en tablets) verdiend. Volgens Goldman Sachs goed voor een extra 4 dollarcent winst per aandeel. En dat is volgens mij meer dan Microsoft momenteel aan Windows Phone verdiend ;-)

Microsoft had al een licentie overeenkomst met diverse Android fabrikanten zoals HTC, Acer, ViewSonic en Onkyo en ze hebben onlangs ook een dela gesloten met Samsung, zo meldde Connexie vanochtend naar aanleiding van een blogposting van de juridische afdeling van Microsoft.

Afbeelding via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.