Nieuws
20 maart 2013 - Ron Smeets

Microsoft USA geeft cash in ruil voor Windows (Phone) 8 apps

Microsoft is een nieuw incentive programma gestart waarmee de software gigant het aanbod van Windows (Phone) 8 apps in de Windows Store probeert te vergroten.

Helaas geldt deze actie alleen voor Amerikaanse ontwikkelaars. Dat is dan weer jammer, maar wellicht dat Microsoft hier in Europa de actie overneemt als het een succes wordt. Daarover is echter nog niets beklend.

De eerste 10.000 apps die voldoen aan de voorwaarden die Microsoft opgesteld heeft worden beloond met een viruele Visa Card ter waarde van 100 dollar. Elke ontwikkelaar mag maximaal 10 Wndows 8 en 10 Windows Phone 8 apps indienen en kan zo dus tot 2000 dollar 'terugverdienen'. De actie loopt overigens al vanaf 8 maart en duurt tot 30 juni, of het moment waarop het aantal van 10.000 nieuwe apps bereikt is. 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.