Nieuws
01 juli 2010 - Ron Smeets

Microsoft trekt stekker uit Kin

Microsoft heeft, een paar weken na de winkel introductie van de eerste toestellen in de VS, nu al de stekker uit het Kin project getrokken. Beide toestellen, de Kin One en Kin Two, zouden later dit jaar ook op de Europese markt geintroduceerd worden maar daar wordt nu van afgezien.

Daarnaast gaat het ontwikkelteam van het Kin project op in het Windows Phone 7 team om, zoals Microsoft het zegt "de focus helemaal naar het nieuwe OS te verleggen".

Wederom niet zo'n beste beurt van de boys bij Windows Mobile dus. Ik kan mij namelijk niet voorstellen dat Microsoft dit pad in gedachten had toen ze enkele maanden geleden de komst van de Kin One en Kin Two aankondigden. In de VS, waar beide toestellen alleen nog maar bij Verizon te koop waren, en dat blijft ook zo vanwege de overeenkomst die met die provider gesloten is, werden de Kin One en Kin Two niet bijster positief ontvangen en beoordeeld. Mede daardoor bleven ook de verkoopcijfers ver achter bij de verwachtingen. Het Kin project was het eerste tastbare gevolg van de overname van Danger (makers van de ooit zo populaire Hip Top / SideKick) door Microsoft.

Microsoft's officiele verklaring: "We have made the decision to focus exclusively on Windows Phone 7 and we will not ship KIN in Europe this fall as planned. Additionally, we are integrating our KIN team with the Windows Phone 7 team, incorporating valuable ideas and technologies from KIN into future Windows Phone releases. We will continue to work with Verizon in the U.S. to sell current KIN phones." Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.