Nieuws
08 januari 2016 - Ron Smeets

Microsoft Translator spreekt nu ook Afrikaans

OK, dit is niet echt groot nieuws, maar het viel mij dan ook vooral op vanwege het feit dat het mijns inziens aangeeft dat Microsoft soms vreemde prioriteiten stelt bij de (door)ontwikkeling van Windows (Mobile). En natuurlijk deels ook omdat wij 'Hollanders' mede aan de basis gestaan hebben van het Afrikaans.

Enkele dagen geleden dook al het bericht op dat ze gaan stoppen met de 'Kids Corner' in Windows Mobile 10. En nu het 'nieuws' dat de Microsoft Translator Apps nu ook Afrikaans ondersteunen. Mocht hij nog geleefd hebben; Eugene Terre'Blanche zou in zijn sas geweest zijn en de hele Afrikaner Weerstandsbeweging ongetwijfeld direct voorzien hebben van nieuwe Lumia's ;)

Microsoft en het Afrikaans:

"Afrikaans is spoken by over 7 million people worldwide as a primary language, with most being concentrated in western South Africa and southern Namibia. It is a derivative of Dutch which was brought to what is now South Africa in the 18th century. Over time, it also adopted words from African Bantu and Khoisan languages, and European languages such as Portuguese and German."

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.
Ook interessant