Tablets
14 november 2012 - Ron Smeets

Microsoft Surface verkoop dit jaar 40% lager dan verwacht

Een paar dagen geleden deed Steve Ballmer een bijzondere uitspraak tegenover een Franse krant. Hij zei dat de verkoop van de Microsoft Surface een bescheiden start kende. Kort daarna kwam Microsoft al gauw met de  verklaring dat Ballmer daarmee doelde op de levering en distributie van de Surface en niet op de vraag. Die zou namelijk 'fantastisch' zijn.

Nieuwe tongen uit het 'onderdelen circuit' beweren nu dat de verkoop van de Surface toch niet zo goed gaat als Microsoft vooraf verwachtte. Eind dit jaar zou amper 60% van de verwachte aantallen verkocht zijn, aldus deze, natuurlijk anonieme, bronnen.

Daarmee rijst allereerst de vraag hoe serieus dit soort bronnen en diens berichten (of geruchten) genomen moeten worden. Natuurljk hebben onderdelen leveranciers wel enig inzicht in de populariteit (op basis van de afname) van een product maar de echte, harde, verkoopcijfers weet alleen de fabrikant zelf.

Hoe dan ook, dit is in drie dagen wel het derde hoofdstuk in de (beginnende) saga rondom het vroege succes, of niet, van de Microsoft Surface. De uitspraak van Ballmer eerder deze week was misschien ongelukkig en de verklaring van Microsoft komt met deze nieuwe geruchten een beetje in een ander daglicht te staan.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.