Geruchten
16 augustus 2012 - Redactie MobileCowboys

'Microsoft Surface tablet voor slechts 199 dollar'

Anonieme maar goed ingelichte bronnen hebben aan Phonearena en Engadget gemeld dat de nieuwe Microsoft Surface tablet maar 199 dollar zal gaan kosten. Als dit waarheid blijkt te zijn, zal Microsoft net zoals Google de tablet verkopen onder de kostprijs. De prijs zou ook al genoemd zijn tijdens een conferentie, TechReady15. Met deze prijs zou de tablet een forse concurrent kunnen worden voor de Nexus 7 maar ook voor de Kindle Fire van Amazon. 

Anderzijds gaat Microsoft met zo'n prijs niet alleen de concurrentie aan met de eigenlijke concurrenten, maar ook met hun eigen hardware partners die ook met Windows-tablets op de markt zullen gaan verschijnen. Deze tablets zullen veel en veel duurder zijn dan de hiervoor genoemde prijs en dus zou Microsoft het extra lastig voor ze kunnen maken. 

Ook de geruchten over de iPad mini sluiten hier goed op aan. De iPad is sowieso al een concurrent voor de Surface, maar met de iPad mini zal het voor een te dure Surface nog lastiger worden om de concurrentie te blijven volhouden. 

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl