Tablets
19 juni 2012 - Ron Smeets

Microsoft Surface Tablet met Windows 8 Pro en RT onthuld

Microsoft heeft gisteravond, zoals verwacht, haar eerste 'eigen' Windows 8 tablets onthuld. De Microsoft Surface zal in twee varianten op de markt komen, een met Windows 8 Pro en een met Windows RT.

Beide modellen hebben een 10.6 inch scherm. De Windows 8 Pro versie is voorzien van een Intel processor terwijl de Windows RT versie een ARM processor heeft.

De Windows RT versie zal als eerste in de (Amerikaanse) Microsoft winkels. Het Windows 8 Pro model komt 90 dagen later. De prijzen zijn nog niet bekend gemaakt. Microsoft zegt alleen dat de ARM (Windows RT) versie een prijskaartje krijgt dat gelijk zal zijn aan vergelijkbare ARM tablets. Over de prijs van de Windows 8 Pro versie wordt geroepen dat deze zich zal verhouden tot die van 'Utrabook class PC's.  De belangrijkste specs van beide modellen op een rijtje.

Microsoft Surface, Windows RT versie:
OS: Windows RT
Gewicht: 676 g
Dikte: 9.3 mm
Display: Clear: 10.6" ClearType HD
Camera: front en back
Accu: 31.5 W-h
Connectivity: microSD, USB 2.0, Micro HD Video, 2x2 MIMO antennae
Software: Office '15' Apps, Touch Cover, Type Cover
Accessoires: VaporMg Case & Stand
Geheugen: 32 of 64 GB

Microsoft Surface, Windows 8 Pro versieL
OS: Windows 8 Pro
gewicht: 903 gram
Dikte: 13.5 mm
Display: 10.6” ClearType Full HD
Accu: 42 W-h
Connectivity: microSDXC, USB 3.0, Mini DisplayPort Video, 2x2 MIMO antennae
Accessoires: Touch Cover, Type Cover, Pen with Palm Block, VaporMg Case & Stand
Geheugen: 64 of 128 GB

Video: 

Foto's: Microsoft-Surface-a Microsoft-Surface-b

Bron: Microsoft

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.