Tablets
24 november 2012 - Ron Smeets

Microsoft Surface in de vriezer, oven en met wielen (video)

Val- en krastesten kunnen nog een doel dienen. Iedereen laat zijn of haar toestel (of tablet) wel eens uit de handen vallen en het is handig om een indruk te krijgen wat je dan kunt verwachten qua schade. De mixer tests van 'Will it Blend' zijn vooral onzinnig maar soms wel leuk om te bekijken.

Onderstaande test begint goed. Een Microsoft Surface wordt eerst twee en een half uur in de vriezer gelegd. Dat kan in werkelijkheid ook gebeuren wanneer je het toestel bij -15 een nacht in de auto laat liggen, per ongeluk. Enfin, nadat de Surface diepgevroren is kun je zien dat hij, met wat ijs op het scherm, nog prima werkt. Daarna bedacht de tester dat hij de Surface moest gaan bakken in een oven op 250 graden Fahrenheit (ca 120 graden Celcius). Als klap op de vuurpijl werd ook nog een eitje op de tablet gebakken.

Mmmh, dat valt wat mij betreft toch ook in de categoerie 'onzinnige tests'. ik kan overigens wel een situatie bedenken waarin het handig is om een toestel in de oven te leggen. Als hij in het water gevallen is kan dat namelijk soelaas bieden. Snel het toestel uitzetten, de accu er uit halen (als dat kan) en hem vervolgens een uurtje (of twee) in een oven leggen op 50 - 60 graden. De kans bestaat dat het toestel daarna weer werkt. Door en door droog is hij dan in ieder geval wel.

Maar goed, de Surface in onderstaande video overleeft ook de 'baktest'. Het scherm vertoonde wel wat verkleuringen dus helemaal ongeschonden kwam hij niet uit de oven. Daarna wordt een glas wijn 'gemorst' en dat lijkt dan toch echt teveel van het goede. Hoewel het scherm nog aan staat functioneert het toestel verder niet meer. Daar eindigt de marteltest overigens nog niet. Iets met een skateboard ;-) Kijk zelf maar.

De video:

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.