Tablets
25 januari 2016 - Ron Smeets

Microsoft Surface het gesprek van de avond tijdens NFL kampioenswedstrijd "Ineens werkten de Surface tablets van de Patriots niet meer"

Amerika is in de ban van de Super Bowl die over twee weken gespeeld gaat worden tussen de Denver Broncos en de Carolina Panthers. Afgelopen nacht waren de halve finales. Bij de wedstrijd tussen de Patriots en de Broncos vielen bij de Patriots ineens alle Surface Tablets uit. Die worden onder anderen gebruikt om tactieken en zogenaamde 'plays' te bekijken en selecteren. De Patriots moesten noodgedwongen bijna een half uur gebruik maken van de 'ouderwetse' tekeningen, lijsten en andere papieren hulpmiddelen. Hoewel dit natuurlijk, buiten de VS, geen wereldnieuws is, is inmiddels wel de derde keer dat de zwaar gesponsorde Surface tablets negatief in het nieuws komen. Al lag het probleem vannacht volgens Microsoft aan het netwerk en niet zozeer aan de tablets zelf.

Nu zou je misschien kunnen gaan denken aan sabotage van de thuisspelende ploeg (de Broncos) omdat de Surface tablets van dat team wel gewoon bleven functioneren. Echter, volgens de regels van de NFL moeten de tablets van beide teams in een eigen netwerk hangen. Simpel gezegd onder andere zodat ze niet bij elkaar kunnen 'afkijken' (tactieken en strategieen hacken of 'plays' stelen en dergelijke). Bovendien is het gebruik van de Surface verder ook nog aan strikte regels gebonden. Zo mogen ze niet gebruikt worden om de tactiek en het spel van de tegenstander te analyseren.

Microsoft is zoals gezegd een van de hoofdsponsors van de NFL. De Amerikaanse fabrikant betaalde een godsvermogen om haar naam, maar vooral de Surface Tablets, in beeld te krijgen. In ruil daarvoor werden tevens alle 32 teams plus de TV stations die verslag doen uitgerust met de hybride Microsoft tablet. Het is de bedoeling dat de Surface ook echt gebruikt wordt. Op TV staat ie echter al bijna twee seizoenen vooral als decorstuk op de tafels van verslaggevers. Bij CNN werd de Surface zelfs gebruikt als iPad standaard en de meeste verslaggevers hebben de Microsoft tablet maandenlang 'iPad' genoemd. De macht der gewoonte ;)

Enkele weken geleden uitte spelverdeler Aaron Rodgers van de Greenbay Packers openlijk zijn ongenoegen door na een mislukte aanval zijn Surface letterlijk op de grond te smijten. Kortom, de zwaar gesponsorde Microsoft tablet komt niet altijd positief in het nieuws. OK, er is aandacht voor... dat dan weer wel ;)

https://twitter.com/geoffschwartz/status/691365722170212352

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.