Tablets
30 juli 2012 - Ron Smeets

Microsoft Surface en Windows 8 vanaf 26 oktober beschikbaar

Vorige maand presenteerde Microsoft twee uivoeringen van haar 'eigen' tablet, de Surface. Toen was nog niet bekend wanneer deze toestellen precies in de winkels zouden verschijnen. Dat het ergens rondom de release van Windows 8 zou zijn leek wel logisch.

Welnu, Microsoft heeft deze week bevestigd dat de eerste exemplaren van de Windows RT Surface vanaf 26 oktober, de dag dat Windows 8 beschikbaar komt, in de winkels liggen. In hoeveel landen tegelijkertijd en of de Benelux daar dan ook al meteen bij hoort is nog niet bekend.

De datum van 26 oktober wordt genoemd in een jaarverslag van de software gigant. Daarin staat letterlijk: "The next version of our operating system, Windows 8, will be generally available on October 26, 2012. At that time, we will begin selling the Surface, a series of Microsoft-designed and manufactured hardware devices,"

Letwel, dit betreft dus de 'goedkopere' (Windows RT) Surface variant. De Surface Pro (met Windows 8 Pro) verschijnt een maand of drie later pas in de winkels.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.