Geruchten
13 december 2013 - Redactie MobileCowboys

'Microsoft stopt met Modern UI in Windows Phone 9'

De Russische blogger Eldar Murtazin vertelde gisteren in een tweet dat Microsoft zal stoppen met de bekende Modern UI in de opvolger van Windows Phone 8, die waarschijnlijk Windows Phone 9 zal gaan heten. Deze blogger staat als betrouwbaar bekend, dus de kans dat het gerucht klopt, is vrij groot. Volgens Murtazin zou Windows Phone 9 drastisch veranderen en zou de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem ergens halverwege 2014 moeten verschijnen. 

Het belangrijkste aspect van de Modern UI zijn de bekende gekleurde tegeltjes. Deze tegeltjes overheersen momenteel enorm en daar zou Microsoft in de toekomst van af willen gaan stappen. De gebruiker zou ook meer vrijheid moeten krijgen om de interface te kunnen veranderen. Maar wat Microsoft dan precies wel voor ogen heeft, is nog niet duidelijk.

Wat ook opvalt, is dat hij zet dat de RT-versie van Windows zal verdwijnen in Windows Phone en dat Windows Phone 9 zowel voor RT-apparaten als voor andere mobiele apparaten te gebruiken is. Het lijkt erop dat Microsoft één mobiel besturingssysteem wilt in plaats van verschillende soorten, iets waar we ze geen ongelijk in kunnen geven.  

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl