Tablets
17 augustus 2016 - Ron Smeets

Microsoft steekt de draak met de iPad Pro Vergelijkende reclame is leuk, maar wanneer de pot de ketel verwijt. . .

Er is niks mis met leuke vergelijkende reclame's, maar in dit geval moest ik toch meteen denken aan de pot die de ketel verwijt dat ie zwart ziet. Microsoft maakte een filmpje waarin Cortana Siri pest met de definitie van een computer. Apple vindt immers dat de iPad Pro een volwaardige laptop vervanger is. Microsoft roept dat al jaren ook over de Surface Pro.

Los van het feit dat de Surface Pro inderdaad beschikt over betere specs dan de iPad Pro en bovendien een volwaardige OS-versie heeft moest ik wel erg lachen om het argument dat Apple het toevoegen van een los verkrijgbaar toetsenbord voldoende vond om de iPad Pro tot laptop vervanger om te dopen en dat Microsoft mede daarover valt.

Uhhhmmm... Dat toetsenbord krijg je bij Microsoft er ook niet standaard bij. En zoals ik al heel vaak gezegd en geschreven heb vind ik dat niet kunnen voor een laptop vervangende tablet die, als je écht goede specs wilt hebben, een prijskaartje heeft dat tussen de 1449 en 2979 euro ligt! En dat is dus ZONDER toetsenbord.

Nee, Microsoft, die opmerking over het toetsenbord hadden jullie beter kunnen vervangen door een vergelijkende tabel met de prijskaartjes van beide laptop vervangende tablets. Maar dat paste natuurlijk niet bij de boodschap die jullie wilden verspreiden. of wel? ;)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.