Entertainment
02 september 2008 - Ron Smeets

Microsoft start zijn eigen App Store

Van de grootste software fabrikant ter wereld verwacht je toch niet dat ze zomaar iets van een kleine concurrent kopieren.

Toch heeft Microsoft in het verleden al eens het idee voor een gebruiksvriendelijke user interface van een besturingssysteem van Apple overgenomen.

En nu dreigt hetzelfde te gebeuren met de redelijk succesvolle App Store van Apple. Uit personeelsadvertenties van Microsoft is namelijk af te leiden dat de software gigant een vergelijkbare centrale marktplaats wil gaan bouwen voor Windows Mobile software.

Gezien het succes van de Apple App Store en het feit dat er voior Windows Mobile veel meer software geschreven wordt die nu nog verbreid over het hele internet verspreid aangeboden wordt heeft Microsoft nu ook ineens het licht en de bijbehorende dollars gezien ;-)

Het is de bedoeling dat de Skymarket (werktitel voor het project dat verder nog geen definitieve naam heeft) gelijktijdig met de nieuwste versie van Windows Mobile (7) gelanceerd gaat worden, ergens in 2009.

Via: Z24Gerelateerde links:
Een kwart van de 500 iPhone applicaties is gratis
HTC: Eerste Windows Mobile 7 toestellen in Q1 2009
iPhone verslaat Windows Mobile.
Windows Mobile 7 en 8 worden echt beter
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.