Wearables
26 oktober 2014 - Ron Smeets

Microsoft Smartwatch nog voor de Kerst in de winkels? Slim horloge met Windows op komst?

De fabrikant heeft er zelf nog niets over te zeggen, maar het gerucht gaat dat Microsoft nog voor de Kerst haar eerste Smartwatch gaat verkopen. De presentatie zou al binnen enkele weken plaatsvinden.

Als de berichten kloppen dan betekent het dus dat Microsoft van plan is om het slimme horloge nog voordat de Gear S en Apple Watch in de winkels liggen beschikbaar te maken. En er is nog meer goed nieuws; De Smartwatch van MIcrosoft zou ook werken op andere platformen (Android en iOS).

Deze nog onbevestigde berichten zijn afkomstig van Forbes die zich beroepen op 'bronnen die dicht bij het project betrokken zijn'. Het slimme horloge van Microsoft zou onder andere voorzien worden van diverse fitness features, zoals een hartslagmeter en de accu zou meer dan twee dagen mee moeten gaan. Veel meer wordt verder nog niet gemeld over de wearable van Microsoft. Het zal mij benieuwen of deze geruchten kloppen. 

Afbeeldingen zijn er nog niet. De tekeningen en afbeelding hierboven (en onder) zijn respectievelijk  afkomstig is uit een eerdere patentaanvraag van Microsoft met betrekking tot een wearable toestel en een concept ontwerp.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.