Toestellen
19 maart 2015 - Ron Smeets

Microsoft smartphone prijs zakt wederom door ondergrens Er is een 'nieuwe' goedkoopste Lumia; ondanks de hogere dollarkoers

Het zal vermoedelijk niet de laatste keer zijn dat Microsoft haar goedkoopste Lumia smartphone nog goedkoper maakt. Bovendien heeft de fabrikant al laten weten dat de eerstvolgende 'high-end' Lumia pas gepresenteerd gaat worden als Windows 10 (ook de smartphone versie) er is.

Toen medio januari de Lumia 435 met een prijskaartje van 79 Euro op de markt kwam was dat alweer enkele tientjes goedkoper dan de goedkoopste Lumia van dat moment. En nu is daar de Lumia 430; een dual sim variant van de Lumia 435 met verder dezelfde specs. Het toestel is voorzien van Windows Phone 8.1, de Lumia Denim versie, en zal over enkele maanden ook de upgrade naar Windows 10 ontvangen.

Op het prijskaartje staat het bedrag van 70 dollar. Dat is exclusief BTW en ook de dollarkoers is nu weer wat hoger dan twee maanden geleden, maar de Lumia 430 is op dit moment wel degelijk de goedkoopste smartphone van Microsoft. Je vraagt je bijna af hoe ze hier nog geld aan kunnen verdienen. Ow, wacht... dat doen ze ook niet (of nauwelijks)

Zoals gezegd zijn de specs van de Lumia 430 identiek aan die van de Lumia 435. Het enige verschil is dat de nieuwe variant dual sim support heeft. De kans dat die ook naar Nederland of België komt is klein. Vooralsnog is het toestel bedoeld voor de regio's APAC (Azië en Pacific), IMEA (India en het Midden Oosten) en landen als Kazachstan, Wit Rusland en Oekraîne. Daar ligt hij vanaf april in de winkels.

Specs van de Lumia 430:

Operating system Widows Phone 8.1 with Lumia Denim
Display 4-inch WVGA (800 x 480, 15:9), 235 PPI
Battery 1500 mAh replaceable
Processor 1.2 GHz dual-core Qualcomm® Snapdragon™ 200 processor
Main camera 2 MP, Fixed focus
Front-facing camera VGA 0.3 MP
Memory 8 GB + 30 GB OneDrive***, MicroSD up to 128 GB
Dimensions 120.5 x 63.19 x 10.63 mm
127.9g

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.