Nieuws
31 januari 2006 - Ron Smeets

Microsoft: Smartphone als alternatief voor OLPC

In een interview tijdens het World Economic Forum in Davos heeft Craig J. Mundie, Microsoft's CTO, Bill Gates' ideeen over hoe zij denken de hele wereld online te krijgen.

De uitspraken richtten zich met name op Nicholas Negroponte's voorstel om elk kind op deze wereld te voorzien van een goedkope laptop, het OLPC project (One Laptop Per Child).

Volgens Mundie zijn hij en Gates ervan overtuigd dat de mobiele telefoon, of Smartphones, een veel beter alternatief zijn om wereldwijde toegang voor alle lagen van de bevolking te realiseren.

"Uiteindelijk zal iedereen op deze wereld een mobiele telefoon bezitten en is het nog maar een kleine moeite om voor deze mobieltjes overal toegang tot het internet te regelen", aldus Mundie.

Over de eventuele kosten van Microsoft's alternatief werden in het interview nog geen uitspraken gedaan.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.