Nieuws
29 augustus 2014 - Ron Smeets

Microsoft schoont Windows Store op; nu al 1500 Apps weg

Microsoft heeft deze week de Windows (Phone) Store een beetje opgeschoond. Naar eigen zeggen was het nodig om er voor te zorgen dat het vertrouwen van Windows (Phone) gebruikers op peil te kunnen houden.

Daarvoor heeft de software gigant onlangs ook een nieuw goedkeuringsproces ingesteld. Apps moeten nu duidelijke namen hebben die in lijn zijn met de inhoud, beter aansluiten bij de categorie waar ze in thuis horen en iconen (tiles) hebben die gebruikers niet in verwarring kunnen brengen met andere, vergelijkbare, apps.

Ontwikkelaars zijn op ge hoogte gebracht van deze veranderingen en wie niet wilde veranderen, voor zover ze daarvoor in aanmerking kwamen op basis van de nieuwe richtlijnen, zag zijn of haar app(s) uit de Windows (Phone) Store verdwijnen. Tot nu toe zijn zo'n 1500 apps al verwijderd, maar het opschonen is nog in volle gang, aldus Microsoft op het Windows Blog

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.