Geruchten
08 maart 2010 - Ron Smeets

Microsoft Project Pink phones weer opgedoken

Officieel heeft Microsoft nog niets geroepen over de zogenaamde Project Pink toestellen die al geruime tijd in het geruchtencircuit rond dolen. Deze week zijn wederom twee kiekjes opgedoken van de Pure en Turtle (codenamen).

Als de nieuwste geruchten kloppen dan zijn deze toestellen door het Japanse Sharp gemaakt en worden ze in April bij het Amerikaanse Verizon officieel gelanceerd. Kort daarna zou ook een wereldwijde release via Vodafone volgen. We zullen zien.

Informatie over de specs en prijzen van deze twee toestellen is er nog niet maar het zouden in ieder geval geen 'smartphones' zijn. Ik neem echter wel aan dat beide toestellen voorzien zullen zijn van het Windows Phone OS (duh!). Kijkend naar de plaatjes hieronder dan lijkt de kans groot dat Microsoft met deze toestellen de jongere mobiele bellers wil gaan veroveren. In dat geval zullen ook de prijskaartjes niet al te gepeperd zijn. MS-Project-Pink-Pure MS-Project-Pink-Turtle

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.