Tablets
20 mei 2014 - Ron Smeets

Microsoft presenteert 12 inch Surface Pro 3

Microsoft heeft afgelopen avond, zoals verwacht, de derde generatie van de Surface Pro tablet gepresenteerd. Nou ja, een tablet is het eigenlijk niet meer echt. De Surface Pro 3 heeft namelijk een 12 inch scherm. Voor een tablet is dat, mijnsinziens, net te groot. Onlangs testte ik de Galaxy Note Pro 12.2 en ik kan niet zeggen dat ik die erg prettig vond, als tablet dus.

Maar goed, Microsoft positioneert de Surface Pro 3 ook vooral als een zakelijke hybride (tablet / ultrabook). Daarvoor zijn ook diverse (toetsenbord) accessoires beschikbaar en zelfs een dock waarmee je de Surface kunt koppelen aan 4K schermen.

Qua specs heeft de Surface Pro 3, behalve het grote scherm, een Core i3, i5 of i7 processor en een behuizing die slechts 9.1 milliemeter 'dik' is. Het toestel weegt in totaal 800 gram en is daarmee iets lichter dan de MacBook Air. Nieuw is ook de slimme stylus waarvan MIcrosoft zelf zegt dat het eigenlijk meer een pen is.

Veel meer is nog niet bekend gemaakt. In de VS gaat de nieuwe Surface minimaal 799 dollar kosten (met i3 processor). De snellere modellen zijn beduidend duurder met respectievelijk 999 dollar voor het model met de i5 processor en 1549 dollar voor het i7 model.De Europese en Nederlandse beschikbaareid en prijzen worden later deze week onthuld.

Surface-Pro-3-a Surface-Pro-3-b

Foto's via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.