Nieuws
21 november 2014 - Ron Smeets

Microsoft pakt meer provisie op de inkomsten van Windows Phone Apps Ontwikkelaars met succesvolle apps krijgen geen 'korting' meer

Ontwikkelaars van betaalde apps betalen aan de 'beheerder' van de winkel provisie over de inkomsten die de app binnenbrengt. Dat is niks nieuws en gebeurt bij zowel Apple als Android en ook Windows Phone. Deze laatste heeft de afgelopen jaren, qua aanbod en kwaliteit van apps, een behoorlijke inhaalrace moeten lopen. Ontwikkelaars werden daarom vaak gestrikt met lucratieve deals om toch maar vooral ook een Windows Phone versie van een app te maken.

Microsoft vindt nu dat het wel tijd is om een deel van die voordelen aan te passen in eigen voordeel. De Windows (Phone) Store telt inmiddels meer dan 300.000 apps dus een groot deel van de inhaalrace is inderdaad gelopen. De fabrikant gaat met ingang van 2015 het provisiesysteem voor Apps aanpassen. Ontwikkelaars moeten van de inkomsten van een app 30% aan Microsoft afdragen; 70% is dus voor de makers zelf. Op dit moment hoeft een ontwikkelaar als de omzet van een app de grens van 25.000 dollar passeert echter nog maar 20% provisie af te dragen aan Microsoft. Dat gaat op 1 januari dus veranderen. In de nieuwe voorwaarden van Microsoft staat dat de provisie vanaf dan, ongeacht de omzet van de app, altijd 30% zal bedragen.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.