Nieuws
05 september 2007 - Ron Smeets

Microsoft overweegt wellicht toch een iPhone concurrent

Tijdens de Global Technology Conference in New York heeft een van de topvrouwen van Microsoft's dagelijkse bestuur, Mindy Mount, uitgesproken dat de softwaregigant wellicht toch met een iPhone-killer op de markt gaat komen.

De afgelopen maanden is online al vaker gespeculeerd over de mogelijke komst van een ZunePhone maar het was vooral Steve Balmer's uitgesproken afkeer van de iPhone waardoor die geruchten nooit echt serieus genomen zijn.

Volgens Mindy Mount is het echter wel degelijk een optie. Zij is namelijk van mening dat er genoeg consumenten zijn die hun GSM voor zowel zakelijke- als privé doeleinden gebruiken en dus is het niet zo vreemd om een toestel op de markt te brengen die zowel zakelijke als muiltimedia toepassingen aan boord heeft.

Uhhm, volgens mij zijn die toestellen al in grote getalen beschikbaar, maar goed, laten we zeggen dat er nu in ieder geval één invloedrijk persoon binnen Microsoft is die er ook in gelooft.

Hoe zo'n toestel met het Microsoft merk er dan uit zou moeten zien en wanneer die eventueel op de markt gaat komen werd (natuurlijk) nog niet gezegd.

Via: WebWereldGerelateerde links:
De zunePhone. . .
User Interface van de Zune Phone?
Wanneer is de Zune Phone beter dan de iPhone?
Zune Phone dichterbij dan verwacht
Microsoft over de IPhone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.