Nieuws
16 mei 2007 - Ron Smeets

Microsoft ontwikkeld ‘eigen’ multi-touch technologie

Het was natuurlijk slechts een kwestie van tijd voordat een of andere concurrent van Apple diens ‘multi-touch’ technologie zou evenaren (of kopiëren, wat je wilt).

Microsoft is naar eigen zeggen bijna klaar met de ontwikkeling van wat zij noemen ‘Shift’, een techniek die het mogelijk maakt om de stylus touchscreen bediening met de hand (vinger) uit te voeren.

In hun eigen woorden: "Shift Technology makes it possible to use a pointer on a PDA that can be guided by finger motion, once the pointer is in position, the user simply lifts his thumb or finger to select the target."

Ik ben benieuwd waneer we de eerste live demo van ‘Shift’ kunnen zien. Dan zal de vraag of het hier gaat om een schaamteloze kopie van Apple’s multi-touch technologie of een ‘eigen’ vinding van Microsoft ook beter beantwoord kunnen worden.Gerelateerde links:
Apple patent beschrijft touch-sensitive iPod concept
De touch sensitive Nokia Aeon
Pantech slider met touchscreen keypad
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.