Nieuws
21 september 2011 - Ron Smeets

Microsoft ontslaat Windows Phone manager om verboden tweets

Windows Phone 7 heeft een imagoprobleem dat het succes van het smartphone OS wel eens vervelend in de weg zou kunnen staan. Sterker nog, het uitblijvende succes van de eerste Windows Phone 7 versie, ondanks dat het echt een verdienstelijk OS is, is volgens mij al voor een groot deel aan dat negatieve imago probleem te wijten.

Het is dus zaak dat Microsoft en de toestel fabrikanten, met Nokia voorop straks, er alles aan gaan doen om het imago van Windows Phone te verbeteren. Maar enthousiast tweeten door de Windows Phone Program Manager over toestellen die op komst zijn, zonder echte details te onthullen, is schijnbaar niet gewenst.

Joe Marini, de Windows Phone Program Manager van Microsoft, is de afgelopen dagen namelijk (gedwongen) vertrokken bij Microsoft vanwege de volgende tweet: "I just got a chance to try out one of the slickest looking #Nokia phones I have ever seen. Soon, you will too! #wp7". Met deze uitspraak, maar vooral de reacties die hij vervolgens op vragen gaf over hoe goed hij het toestel vond op een schaal van 1 tot 10, heeft Marini de NDA (Non Disclosure Agreement) geschonden die hij ondertekend had. Dat meldt althans GeekWire.

Zoals gezegd, in zijn oorspronkelijke tweet liet hij niets los over het toestel, maar dat deed hij, summier, in de reacties wel: “Overall I would say an 8. Solid feel, good camera, responsive UI, and nice little touches on the body construction.” En op de vraag waarom hij het toestel geen hoger cijfer gaf tweete Marini: “Yeah, the camera was good, but I didn’t have optimal lighting. I’d like a larger screen too.”

Microsoft heeft inmiddels bevestigd dat Joe Marini er niet meer werkt maar weigerde in te gaan op de reden van zijn vertrek. GeekWire heeft van bronnen binnen Microsoft echter vernomen dat de 'Windows Phone Nokia Tweets' we degelijk de aanleiding voor zijn ontslag waren. Hij zou de eer aan zichzelf gehouden hebben toen hij te horen kreeg dat Microsoft hem wilde ontslaan.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.