Geruchten
21 september 2009 - Ron Smeets

Microsoft onthult twee Project Pink Smartphones op CES 2010

Al maanden doen geruchten de ronde over Microsoft's Pink Project. Wat het precies is werd nog niet onthuld maar als we de berichtgeving van 9to5Mac mogen geloven dan maken in ieder geval twee nieuwe Smartphones onderdeel uit van het Project.

De twee toestellen, die door Sharp gemaakt worden en beiden voorzien zijn van een (slide-out) qwerty toetsenbord, zullen op de CES van komend jaar (Januari 2010) onthuld gaan worden.

Dat Sharp, en niet HTC, de toestellen gaat produceren heeft volgens de bron alles te maken met de aankoop van Danger, de makers van de in de VS redelijk populaire SideKick's. De Turtle wordt een vierkante smartpone met afgeronde hoeken en lijkt volgens de bron nog het meeste op de Motorola QA1. De Pure wordt een toestel met een slide-out qwerty toetsenbord aan de zijkant zoals we dat bijvoorbeeld kennen van de Nokia E75.

Andere geruchten spreken over het feit dat beide toestellen niet voorzien zouden gaan worden van het Windows Mobile OS. Dat zou natuurlijk, voor Microsoft, een behoorlijk teken aan de wand zijn. Welk OS dan wel toegepast gaat worden is nog niet bekend. Gespeculeerd wordt over het Danger OS (van de Sidekicks) en Windows CE. Ik ben benieuwd.

Als laatste wordt in het kader van Project Pink ook weer volop gespeculeerd over Microsoft's App Store. Danger had een dergelijke winkel voor Sidekick klanten al twee jaar voordat Apple's App Store live ging. Maar of Micrsoft er goed aan doed daar op verder te bouwen is nog maar de vraag. De Danger 'App Store' was namelijk beperkt tot Java Apps en er was geen echte developer community opgezet.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.