Tablets
29 november 2012 - Ron Smeets

Microsoft onthult (Amerikaanse) prijzen van de Surface Pro

Microsoft heeft vandaag de (Amerikaanse) prijzen van de Surface Pro bekend gemaakt. De grotere broer van de Surface RT draait op de Pro versie van Windows 8 en zal in twee uitvoeringen beschikbaar komen; 64GB en 128 GB.

De prijskaartjes bedragen respectievelijk 899 dollar voor de 64GB versie en 999 dollar voor de 128GB Surface Pro. Dat is niet bepaald goedkoop, maar daarvoor krijg je dan dus ook zo ongeveer een tablet en (portable) PC in een, aldus Microsoft.

De Surface Pro zal in de VS ongeveer gelijktijdig beschikbaar komen met de Nokia Lumia 920 (en 820) bij ons in Nederland. Niet dat dit aan elkaar gekoppeld is, maar januari 2013 geldt voor beide gadgets ;-)

De belangrijkste specs:
OS: Windows 8 Pro
Processor: Intel Core i5 
gewicht: 903 gram
Dikte: 13.5 mm
Display: 10.6” ClearType Full HD
Accu: 42 W-h
Connectivity: microSDXC, USB 3.0, Mini DisplayPort Video, 2x2 MIMO antennae
Accessoires: Touch Cover, Type Cover, Pen with Palm Block, VaporMg Case & Stand
Geheugen: 64 of 128 GB 

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.