Geruchten
05 mei 2007 - Ron Smeets

Microsoft oFone als antwoord op de iPhone?

Tijdens een videopresentatie toonde Robbie Bach, hoofd van Microsoft's Entertainment and Devices Division, een concept 'game-phone' genaamd de oFone.

De aankondiging was behoorlijk professioneel opgezet, compleet met een prototype en alles. Tot het moment dat Bach vertelde dat de oFone ook als Boomerang dienst kan doen (op de foto zie je wel waarom). Een spoof dus. . .

Hij benadrukte na afloop nog maar eens dat Microsoft niet van plan is om een dergelijk toestel ook echt op de markt te gaan brengen, maar dat men dit soort concepten alleen uitwerkt om de uitdaging voor de ontwikkelaars van operating systems voor mobiele devices levendig te houden.

De oFone ziet er wel apart uit. Het is een uitklapmodel dat, eenmaal uitgevouwen, inderdaad meer weg heeft van een moderne frisbee of boomerang dan een GSM of Game device.

Via: SeattlePIGerelateerde links:
User Interface van de Zune Phone?
Wanneer is de Zune Phone beter dan de iPhone?
Zune Phone dichterbij dan verwacht
Microsoft over de IPhone
Draadloze telefoon van Microsoft
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.