Nieuws
31 juli 2013 - Nichal Joosse

Microsoft Office voor Android beschikbaar

Na iOS krijgen smartphones met Android nu ook Microsoft Office. De app zal volledig gratis te downloaden zijn, maar voor het gebruik ervan is er wel een Office 365-cloudabonnement nodig. Het enige minpuntje is dat de Android-app nog niet geschikt is voor Android-tablets en ook is er minimaal Android 4.0 nodig om de applicatie te kunnen gebruiken. Ondersteuning voor tablets zou pas in een later stadium toegevoegd worden aan Office Mobile. 

Nog een minpuntje is dat wij Nederlanders nog geen gebruik kunnen maken van de applicatie, aangezien de nieuwe app momenteel alleen nog in de Verenigde Staten te verkrijgen is in de Google Play Store. Microsoft Nederland liet wel weten dat Nederland bij de eerstvolgende groep landen zit waar de app zal verschijnen. Volgens Microsoft zal de app uiteindelijk in 33 talen moeten verschijnen en in 117 landen.

Met de applicatie kunnen documenten van Word, Excel en Powerpoint geopend, bekeken en bewerkt worden. De weergave van de bestanden zal in de originele vorm zijn. Microsoft belooft in de omschrijving in de Google Play Store dat de oorspronkelijke opmaak en content precies hetzelfde zullen gaan blijven. Alle documenten zullen opgeslagen worden via Microsoft SkyDrive, dus je zult ook SkyDrive moeten hebben naast een Office 365-account. 

Over de auteur: Nichal Joosse