Nieuws
21 januari 2015 - Ron Smeets

Microsoft nog niet klaar voor een Windows 10 Mobile preview demo Nog geen 'mobiele' onthullingen tijdens tweede Windows 10 event

Vandaag zal Microsoft tijdens een speciaal event de volgende tipjes van de Windows 10 sluier oplichten. Verwacht werd dat de software en smartphone fabrikant dan ook al een eerste preview zou tonen van de mobiele versie van de nieuwe Windows. Het lijkt er echter op dat Microsoft daar nog niet klaar voor is. Diverse bronnen binnen de fabrikant melden dat de eerste Windows 10 Mobile preview pas in de loop van februari aan de wereld getoond kan worden.

Dat is op zich bijzonder nieuws, als deze bronnen het bij het rechte eind hebben, want Microsoft zou juist tijdens het Windows 10 event van vandaag ook veel gaan melden over de integratie tussen het nieuwe OS en de verschillende toestellen en apparaten waar dat op gaat draaien.

De kans is natuurlijk groot dat Microsoft de mobiele Windows 10 versie wel zal bespreken, samen met nieuwe onthullingen en details over de Windows 10 zelf, maar een mobiele demo zit er waarschijnlijk dus niet in. De vraag is nu of de fabrikant die demo nu in Barcelona, begin maart, voor het eerst aan de wereld zal tonen of dat ze ergens daarvoor nog een apart moment daarvoor kiezen.

Tijdens het event dat later deze dag in Redmond gehouden wordt zal Microsoft onder anderen ook informatie geven over de Windows Store versie van Office en mogelijk ook al wat meer details over de Project B 'Gaming Helmet'; een VR gadget van de Amerikaanse fabrikant. Mocht je de presentatie live willen volgen dan is hier de link naar de live stream. Het begint om 18u00 Nederlandse tijd

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.