Nieuws
03 september 2013 - Redactie MobileCowboys

Microsoft neemt Nokia over voor ruim 5 miljard euro

Microsoft gaat Nokia vrijwel geheel overnemen. De al veel langere samenwerking is voor beide partijen lucratief gebleken en nu is het tijd voor het volgende hoofdstuk. Microsoft telt zo'n 3,79 miljard euro neer om de hele telefoontak over te nemen en de softwaregigant legt daar nog eens 1,65 miljard euro bij voor alle patenten.

It’s a bold step into the future – a win-win for employees, shareholders and consumers of both companies. Bringing these great teams together will accelerate Microsoft’s share and profits in phones, and strengthen the overall opportunities for both Microsoft and our partners across our entire family of devices and services,” aldus Steve Ballmer, nu nog CEO van Microsoft.

Ten tijde van de overname waren veel mensen sceptisch. Op een tweet van een medewerker van Google "Two Turkeys do not make an Eagle" antwoordde Stephen Elop als volgt:

2011feb12 KA DC Stephen Elop tweet1

En dat vertrouwen bleek terecht. Met de Windows Phone is Nokia terug op de markt gezet. Met de Nokia Lumia's zijn ze een belangrijke speler op de smartphone markt en daardoor heeft Microsoft ook een voet tussen de deur gekregen in een markt die gedomineerd werd door Android en iOS.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl