Geruchten
10 augustus 2010 - Ron Smeets

Microsoft Menlo gespot, een GPS smartphone met barometer

Laat ik beginnen met te zeggen dat de Microsoft Menlo waarvan middels een onderzoeksrapport een fotootje uitgelekt is, voor 99.9% zeker (zeg nooit nooit ;-)) niet in de winkels gaat verschijnen.

Het toestel, dat voorzien is van een 4.1 inch WVGA (800 x 480) touchscreen display, Windows CE 6.0 R2 Embedded OS, GPS, bewegingssensor en een Bosch BMP085 barometer (ja, echt) is vooral bedoeld als studieproject voor nieuwe mobiele platformen.

Zo draait op de Microsoft Menlo ook de Silverlight app 'Greenfield' (hieronder staan enkele afbeeldingen van die App / UI). Hiermee willen de onderzoekers testen of het mogelijk is om bijvoorbeeld je auto terug te vinden door de route die de gebruiker gelopen heeft te traceren en in omgekeerde volgorde te gebruiken. Wie interesse heeft om het hele rapport zelf na te lezen, kan deze (pdf) link volgen. Menlo-Greenfield-UI-a Menlo-Greenfield-UI-b Microsoft-Menlo-Proto-a

Bron: ZDNet, via PortableGear

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.