Nieuws
21 mei 2012 - Ron Smeets

Microsoft: Marketplace uit WP7, dus nu upgraden naar WP7.5!

Microsoft heeft gebruikers van het 'oude' Windows Phone 7 laten weten dat ze snel naar versie 7.5 (Mango) moeten upgraden om ook in de toekomst nog gebruik te kunnen blijven maken van de Windows Phone Marketplace.

Op zich is het natuurlijk niet vreemd dat gebruikers de nieuwste versie van een mobiel OS installeren, maar voor sommige Windows Phone 7 toestellen van het eerste uur is dat niet altijd een optie.

Bij iOS gaat dat doorgaans soepel en vanzelf. In het geval van Android heeft dat meestal wat meer voeten in aarde (lees: tijd nodig) door de verschillende versies van fabrikanten en providers. Ook bij Windows Phone hebben de gebruikers dat niet altijd zelf in de hand, maar daar komt nog bij dat sommige fabrikanten (en providers) besloten hebben geen Mango (WP7.5) upgrade voor de 'oude' Windows Phone 7 toestellen beschikbaar te stellen.

Nu zijn er niet zo heel erg veel eigenaren van, bijvoorbeeld, een eerste variant van de LG Optimus 7, maar toch. Het is voor die Windows Phone 7 gebruikers gewoonweg (nog) niet mogelijk om hun toestel naar Windows Phone 7.5 te upgraden. Daarvoor heeft LG in november van 2011 immers de Optimus 7.5 uitgebracht. Hetzelfde toestel als de Optimus 7 maar dan met WP7.5. Heb je een Samsung Omnia 7, dan heb je geluk. Dat toestel heeft eind vorig jaar namelijk wel een Mango upgrade ontvangen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.