Nieuws
16 februari 2010 - Marc Wielaert

Microsoft Marketplace gaat wereldwijd!

Op 18 februari is het zover, dan opent Microsoft internationaal de poorten van Marketplace. Door middel van World View biedt de online applicatiewinkel eindelijk toegang tot applicaties van andere landen. Er is lang naar uitgekeken, maar is het niet ´n beetje... laat? Te laat?

Microsoft Nederland is terecht verheugd om aan te kondigen dat de Nederlandse gebruiker nu ook toegang krijgt tot de extra applicaties via Marketplace World View. Het gaat dan ook om een toename inééns met vele honderden applicaties. Die waren tot nog toe niet voor de Nederlandse markt beschikbaar omdat het bedrijf eerst alleen vertaalde applicaties aanbood.

Het aanbieden van de internationale applicaties is op zich een mooie stap voor wie met Windows Phone 6.5 werkt. Er zitten echter twee nadelen aan: de te kopen applicaties zijn in vergelijking met Apple's App Store nog aardig aan de prijs, maar nog onpraktischer: zoals het zich laat aanzien zijn deze nieuw aan te schaffen internationale applicaties niet meer te gebruiken op de recent aangekondigde Windows Phone 7 Series. In dat opzicht komt deze positieve ontwikkeling helaas wel wat laat. Voor wie nog 'n paar jaar met z'n huidige Windows Phone wil (of moet) doen is het wellicht minder bezwaarlijk.

In één moeite door meldt Microsoft dat er voor de Nederlandse gebruikers van Windows phones binnenkort een online community komt op Windows.nl, "om met elkaar van gedachten te wisselen en het delen van tips & trics". Die community blijft gelukkig wel up-to-date als de Windows Phone 7 series op de markt komt.

Over de auteur: Marc Wielaert