Nieuws
13 maart 2014 - Ron Smeets

Microsoft maakt Windows Phone licentie mogelijk goedkoper

Enkele weken geleden ging ik helemaal de mist in door een leesfout. In een artikel over het verlagen van de licentieprijzen voor Windows 8.1 las ik dus dat het Windows Phone 8.1 betrof. Foutje, bedankt!

Welnu, vandaag is dan toch ook nog het bericht, weliswaar een gerucht, naar buiten gekomen dat Microsoft ook overweegt om voor fabrikanten van goedkope smartphones de licentieprijs van Windows Phone te verlagen. Twee Indiase fabrikanten zouden daar zelfs al gebruik van maken.

De exacte aangepaste tarieven voor Karbonn en Lava (de Indiase fabrikanten dus) zijn niet bekend gemaakt maar het zou tussen de 5 en 15 dollar per toestel kunnen schelen. Zo kunnen dus nog goedkopere toestellen geproduceerd worden. Voor Microsoft is het ook een manier om fabrikanten over te halen om toch ook maar eens voor Windows Phone te kiezen. Op dit moment, los van enkele lokale Aziatische fabrikanten, is dat toch vooral een Nokia dingetje. En de Finnen kiijken inmiddels ook al naar Android.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.