Toestellen
19 februari 2015 - Jeroen de Hooge

Microsoft Lumia 435 kost als los toestel slechts 79 euro Nieuwe smartphone prijsdoorbraak van het voormalige Nokia

Microsoft introduceert eind februari 2015 de Lumia 435 in Nederland. Het toestel werd enkele weken al officieel onthult en toen was ook wel al duidelijk dat hij naar Nederland ging komen, maar nog niet wanneer precies. Ook het axacte prijskaartje bleef nog even een verrassing. Tot nu dus. Los gaat de Lumia 435 maar 79 euro kosten. Een nieuwe smartphone prijsdoorbraak van Microsoft (voorheen Nokia). In comnbinatie met een prepaid pakket kun je hem zelfs al voor 59 Euro krijgen.

De eerste Lumia uit de 400-serie biedt, net als zijn 'grotere' broers en zussen, een complete Windows Phone-ervaring, maar dan wel tegen de meest betaalbare prijs tot nu toe. Zo lees, bewerk en deel je onderweg je Microsoft Office-documenten en zijn zowel je zakelijke als privé-e-mails met Microsoft Outlook eenvoudig te beheren. Welke bestanden je ook wilt bewaren, je stelt ze veilig met de 15 GB aan gratis OneDrive-cloud-opslag.

Daarnaast beschikt de Lumia 435 over gratis gesproken, wereldwijde navigatie en de meest populaire apps, zoals Facebook, WhatsApp en Instagram. In Nederland is de Lumia 435 verkrijgbaar in wit en zwart. De oranje en groene variant van de Lumia 435 zal in Nederland niet verkocht worden. Om verwarring met de Lumia 535 te voorkomen wellicht?

Alle specs van de Lumia 435 op een rijtje:

Besturingssysteem

Windows Phone 8.1 met Lumia Denim

Scherm

4" WVGA lcd, capacitief multipoint-touchscreen

800 x 480 pixels

Accu

1560 mAh-accu

Verbindings
mogelijkheden

A-GPS/GLONASS, wifi (2,4 GHz) b/g/n,

micro-USB, BT 4.0/Micro SIM

Processor

Qualcomm Snapdragon 200 MSM 8210, 1,2 GHz dual-core

Camera

Camera achterkant: 2 MP Fixed F. Flits: nee
Camera voorkant: VGA

Geheugen

1 GB RAM, 8 GB intern geheugen + tot 128 GB Micro SD & tot 15 GB gratis OneDrive-cloud-opslag

Over de auteur: Jeroen de Hooge
 
Jeroen is werkzaam als Managing Director bij The Blog Idea Factory BV, uitgever van ondermeer Dutchcowboys, Travelvalley & Carrepublic. Behalve liefhebber van tech & gadgets is hij ook Audigek.