Nieuws
18 juli 2012 - Redactie MobileCowboys

Microsoft legt uit hoe de Windows 8 touchpad werkt

Wanneer het over tablets gaat, klaagt iedereen over van alles en nog wat. Ze worden als goed gezien als het gaat om mediaconsumptie, maar niet voor het maken van content. De hardware staat het wel toe, dus wat ontbreekt er? Probeer eens een lange e-mail te schrijven en je begrijpt meteen dat het touch toetsenbord één van de belangrijkste factoren is waarom de tablet geen betere 'concent creation' apparaat kan worden.

Microsoft heeft al deze klachten meegenomen in Windows 8 en nam de tijd om onderzoek te doen om het touch toetsenbord volledig te veranderen in het nieuwste platform. De grootte, ergonomie, aanpasbare lay-outs en slim typen zijn allemaal meegenomen in het onderzoek van Microsoft en nu heeft het bekendgemaakt hoe het nieuwe toetsenbord eruit zal komen zien.

Dankzij het extra touch toetsenbord moet het beter typbaar zijn op het moment dat de tablet in landscape modus wordt gehouden. Ook de manier waarop onze ogen verschuiven vanaf het toetsenbord, moet anders zijn. Er moet volgens Microsoft genoeg ruimte vrij zijn om te zien wat je eigenlijk aan het typen bent. Het bedrijf heeft ook nog geprobeerd om 'haptic feedback' te implementeren, maar kwam erachter dat het eigenlijk beter is om dat niet te doen.

 

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl