Nieuws
11 augustus 2014 - Ron Smeets

Microsoft lanceert Lumia 730 en nieuwe pureview in Berlijn

Dat zou je althans kunnen afleiden uit de vandaag verspreidde persuitnodigiingen voor Microsoft's presentatie tijdens de IFA in Berlijn, Daarin wordt gevraagd om de Microsoft persconferentie de bezoeken voor 'more face time'.

Die hint duidt er op dat de kans heel groot is dat hiermee de Lumia 730, ofwel de Selfie Phone, bedoeld wordt. Een selfie is doorgaans namelijk een foto van je eigen gezicht, al zal iedereen dát inmiddels wel weten ;) Maar de uitnodiging herbergt dus nog een hint.

De 'o' in 'more' heeft namelijk heel veel weg van de pureview camerabehuizing zoals die bijvoorbeeld in de Lumia 1020 verwerkt is. Dat zou er op kunnen duiden dat Microsoft in Berlijn ook nog een nieuw PureView toestel gaat onthullen. De Lumia 830 lijkt dan de meest voor de hand liggende kandidaat. Dat toestel is al enkele keren in het geruchtencircuit opgedoken en werd deze zomer ook door een camera gekiekt (zie tweede foto hieronder). Over een week of drie weten we het zeker.

De uitnodiging: Microsoft-IFA-Invite-a

De Lumia 830 zoals die enkele weken geleden gespot werd Lumia-830-Rumor

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.