Nieuws
10 september 2013 - Nichal Joosse

Microsoft lanceert eind september nieuwe Surface-tablets

Microsoft zal naar alle waarschijnlijkheid op 23 september de opvolgers van de Windows Surface-tablets lanceren. Dit is af te leiden uit de uitnodigingen die de softwaregigant gisteren naar de pers verstuurde. Volgens de geruchten de afgelopen tijd zouden de nieuwe tablets draaien op een Haswell- en Tegra-processor. Ook gaan er verhalen rond dat de nieuwe Surface 2-tablets een nieuwe Power Cover krijgen met een ingebouwde batterij. 

De nieuwe Power Covers zullen naadloos werken met de Surface Pro, de Surface 2 en de Surface Pro 2. Alleen de Surface RT kan niet overweg met de covers met toetsenbord en ingebouwde batterij. De kans is ook groot dat de nieuwe tablets op Windows 8.1 draaien, wat dus ook betekent dat de Surface 2 niet meteen verkrijgbaar zal zijn in de winkels. Windows 8.1 is namelijk pas vanaf 18 oktober beschikbaar voor consumenten. 

Er is nog niets bekend over de mogelijke prijs van de tablets. De eerste Surface-tablets waren vrij prijzig, dus de verwachting is dat de opvolgers ook niet al te goedkoop zullen gaan zijn, tenzij Microsoft van plan is om van koers te veranderen.  

Over de auteur: Nichal Joosse