Geruchten
01 maart 2015 - Ron Smeets

Microsoft laat heel even de Lumia 640 en de Lumia 640 XL online zien 'Foutje' van de Amerikaanse toestel fabrikant bevestigd de komst van een nieuwe Lumia smartphone

Een paar dagen geleden werd de Lumia 640 al in Brazilië gespot. Het gerucht ging toen al dat Microsoft deze nieuwe smartphone in Barcelona, op 2 maart, zou gaan presenteren.

Vandaag heeft de fabrkant door een foutje het bestaan van de Lumia 640, en de Lumia 640 XL, bevestigd. Enkele specs van de toestellen waren heel even online te zien.

De Lumia 640 heeft een 5 inch display, een Qualcomm Snapdragon 400 processor met 1GB RAM, een 8 megapixel primaire camera plus een 1 megapixel front cam.

De Lumia 640 XL is, zoals de naam al doet vermoeden, een grotere variant. Dat uit zich overigens niet alleen in het 5.7 inch display, maar ook de 'grotere' camera's; een 14 megapixel PureView variant aan de achterzijde en een 5 megapixel selfie camera aan de voorzijde. Verder heeft het toestel een 1.2 GHz Snapdragon 400 processor met 32GB intern geheugen en een 2500mAh accu.

Op dit moment is nog niet meer bekend, maar maandag ochtend, rond half negen, zal de rest wel duidelijk worden wanneer de persconferentie van Microsoft begint.

Via, Microsoft (cache pagina)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.