Nieuws
22 oktober 2013 - Nichal Joosse

Microsoft heeft problemen met lancering Windows RT 8.1

De lancering van Windows 8.1 is niet helemaal vlekkeloos verlopen voor een aantal gebruikers. De gratis update van het besturingssysteem van Microsoft was sinds vrijdag beschikaar, maar de update voor RT-apparaten is gisteren teruggetrokken door Microsoft. De RT-versie van Windows 8.1 is de versie die draait op tablets, waaronder de Surface-tablets van Microsoft zelf. Microsoft onderzoekt de problemen en heeft de update voorlopig verwijderd uit de Windows Store. 

Op internet zijn er ook veel klachten te vinden van gebruikers die problemen ondervinden met de update van de normale versie van Windows 8.1. Microsoft liet desgevraagd weten dat er met deze versie geen problemen bekend zijn. Het is ook niet bekend hoeveel gebruikers Windows RT 8.1 hebben, aangezien de meeste gebruikers in het bezit zijn van Windows 8 voor pc's.

Windows 8 kwam een jaar geleden op de markt en was één van de meest ingrijpende updates ooit van het besturingssysteem. Ondanks deze verandering werd het besturingssysteem snel geadopteerd door de gebruikers. Windows 8.1 is de eerste grote update voor Windows 8. Belangrijkste verandering is de terugkeer van de startknop, die niet meer dezelfde functie heeft als vroeger.  

Over de auteur: Nichal Joosse