Toestellen
17 oktober 2015 - Ron Smeets

Microsoft haalt Lumia 950 XL demo toestellen uit de winkels Geplande actie voedt geruchten dat de nieuwe Lumia hardware problemen heeft

Een bijzondere actie van Microsoft in de VS zorgt ervoor dat de kwaliteit van de Lumia 950 XL nu al onder vuur komt te liggen. Het lijkt vooralsnog echter een storm in een glas water.

Meteen na de presentatie van de nieuwe Lumia's konden (Windows) smartphone fans de Lumia 950 XL bekijken, en uitproberen, in diverse Microsoft Stores in de VS. De afgelopen dagen heeft de fabrikant deze demo toestellen echter uit de winkels gehaald. Door deze, wel ietwat vreemde, actie van Microsoft wordt her en der gespeculeerd dat de Lumia 950 XL last zou kunnen hebben van een hardware probleem. Want voor het updaten van de software, iets dat ongetwijfeld ook nog gaat gebeuren voordat het toestel in november definitief op de markt komt, hoeft hij natuurlijk niet terug naar de fabriek.

Uiteraard wordt direct ook de beruchte, en dan vooral oververhitte, Snapdragon 810 processor als mogelijke boosdoener genoemd. Vooralsnog zijn er echter geen harde bewijzen dat de Lumia 950 XL een hardware issue heeft. Volgens Microsoft gaat het om gepland 'onderhoud' van de demo toestellen. 'De gebruikerservaring moet nog geoptimaliseerd en afgerond worden', zo claimt de fabrikant in een officiële verklaring. Kortom, het was altijd al de bedoeling dat de demo toestellen maar een beperkte tijd in de winkels zouden vertoeven.

Microsoft's statement betreffende het ophalen van de Lumia 950 XL prototypes uit de winkels: "Last week’s Lumia 950 and Lumia 950 XL phones announcements generated huge interest. We made some prototype devices available for a limited time in our retail stores, so that customers could get an early look at our best Windows experience with Windows 10, on our most productive smartphones ever. We’ve now removed the prototypes from the stores as we finalize the experience, and look forward to rolling the phones out next month."

Kortom; er lijkt vooralsnog niets aan de hand te zijn. Ik wacht in ieder geval met smart op de eerste review en test exemplaren van beide nieuwe Lumia's. Na alle low-end en mid-range Windows Phones is het hoog tijd om weer eens een serieuze iOS en Android alternatief aan de tand te voelen ;)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.