Nieuws
09 juni 2011 - Ron Smeets

Microsoft gooit Windows Phone toestellen in 'uitverkoop'

Dat je bij ons in Nederland ook de high-end smartphones voor 0 euro in combinatie met een (2-jarig) abonnement kunt aanschaffen is niks nieuws. In veel andere landen, waaronder ook de VS, ligt dat iets anders.

Daarom is het op zich wel bijzonder dat Microsoft in de VS nu en drietal Windows Phone toestellen in de 'uitverkoop' gooit.

Het gaat om drie HTC's, de Trophy, Arrive en HD7. Deze toestellen kosten in Microsoft's eigen webwinkel nu nog maar 1 dollarcent, mits je er een tweejarig abonnememt bij Verizon, Sprint of T-Mobile bij afsluit. Een actie om de 'oude' voorraad te dumpen voordat de nieuwe modellen (standaard voorzien van WP7 Mango) komen? Of toch een poging om de nog steeds achterblijvende verkoopcijfers (en marktaandeel) van Windows Phone 7 wat op te krikken?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.