Accessoires
22 december 2006 - Ron Smeets

Microsoft geeft UMPC een tweede kans met de Vistagami

Dat de UMPC, of Origami zoals ze aanvankelijk bekend werden, is uitgedraaid op een van de grootste flops van 2006 is natuurlijk al lang geen nieuws meer.

Microsoft, een van de initiatiefnemers wil echter nog van heen wijken weten en bereidt de release voor van de tweede generatie Origami: de Vistagami.

Behalve dat deze UMPC's natuurlijk voorzien worden van Windows Vista zijn ook een aantal belangrijke verbeteringen in het device zelf aangebracht. Als we de berichten mogen geleven, dan worden ze voorzien van een slide-out toetsenborde en accu's die langer meegaan.

Het meest cruciale verbeterpunt is natuurlijk de prijs. Volgens Microsoft ligt de prijs van de Vistagami beduidend onder die van de eerste generatie UMPC's. Misschien dat de oorspronkelijke 500 dollar nu wel gehaald wordt.

Volgens bronnen van ZDNet zullen de eerste Vistagami's het daglicht zien tijdens de komende CES, begin januari in Las Vegas.Gerelateerde links:
Origami onthuld: geen OS maar toch de UMPC
Samsung claimt eerste 'Origami' device
Azie geeft Origami nog een kans
UMPC prototype laat nog genoeg te wensen over
Intel en Samsung schuldig aan dure UMPC?!?
Eerste UMPC met een prijskaartje
Samsung blijft het proberen met de Q1 UMPC
Andere 'UMPCs' completer en goedkoper
Samsung UMPC duurder dan laptop
Nog een 'UMPC', maar dan slechter
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.