Nieuws
01 oktober 2013 - Nichal Joosse

Microsoft geeft korting in ruil voor oude iPhone

Volgens de nieuwswebsite The Register is Microsoft een inruilprogramma gestart waarbij mensen korting krijgen op een nieuwe Windows Phone wanneer ze hun oude iPhone 4S of iPhone 5 inleveren. Microsoft had volgens dezelfde nieuwswebsite eerder al een vergelijkbare actie lopen met de inruil van iPads. Door de tablet in te leveren krijgen momenteel alleen Amerikanen korting op een Surface-tablet. 

Deze actie is nu dus ook uitgebreid naar iPhones. Als klanten hun iPhone 4S of iPhone 5 inleveren, krijgen zij 200 dollar korting op een Nokia Lumia-smartphone. Microsoft hoopt dat consumenten sneller zullen gaan overstappen op Windows Phone en Windows 8.1 voor tablets. Om voor de korting in aanmerking te komen, moeten de iPads en iPhones wel goed werken en ook moeten ze in een 'nette staat zijn'.

De iPad-actie loopt tot 27 oktober en de iPhone-actie loopt tot 3 november. Wat Microsoft met de inleverde tablets en telefoons gaat doen, is niet bekend. Ook is nog niet bekend of de actie ook naar Nederland komt.  

Over de auteur: Nichal Joosse